TARTA CU LAMAIE

de Roda in Prajituri, 8 Iun 2009 | 2881 vizualizari

 

Gustoasa si racoritoare!

 

INGREDIENTE

 
  • Pentru aluat:
  • 3 oua,
  • 300g. faina,
  • 200g. unt,
  • 100g. zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g. zahar,
  • 100g. faina,
  • 500ml. lapte,
  • 100g. unt,
  • coaja rasa si sucul unei lamai;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU LAMAIE:

1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se  adauga ouale batute, se amesteca si se  pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca,  la rece, 30 de  minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda  de tarta, unsa cu unt si se coace in cuptor preincalzit  30 de  minute, la foc moderat.

3.Se prepara crema:se pune laptele la fiert, pe foc mic. Cand clocoteste,se aduga   faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si coaja de  lamaie.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si sucul de lamaie.

4.Peste aluatul  de tarta se pune crema,se niveleaza si se orneaza cu frisca pe margini cu aparatul de ornat torturi.Se tine la rece pana la servire. .

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU LAMAIE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine